header

header

söndag 18 december 2011

Vi har flyttat igen

Ja, man kan nog säga så . . . igen. Senast vi flyttade var april 2010. Visserligen visste vi redan då att vi ville ha ett eget hus, men antog nog ändå att vi skulle bo i radhuset i några år. Så blev det inte då vi hittade ett hus vi gärna kunde tänka oss att bo i.

Igår flyttade vi sängen och soffan och matbordet. Då är nog flytten så gott som gjord. Det är de grejerna vi verkligen behöver i vårt hem. Alla de hundratals lådorna är också flyttade. Men ännu finns grejer kvar på gamla stället.

Dock känns det ju jobbigt. Alla grejer i påsar eller lådor. Svårt att hitta minsta lilla grej, såsom en hammare eller ett måttband. Det som jag verkligen behöver så finns förståss i någon låda längst under, längst in i nåt hörn. Jag är irriterad och sur över att inget är så som jag vill ha det.
Idag hittade jag dock de skrynkliga julgardinerna. Den ena kappan behöver kortas av och fållas upp. Men att gräva fram en symaskin i all oreda. Uush, jag får huvudvärk bara av att tänka på det.

Någon bild får ni inte se idag, eftersom jag inte hunnit sätta in bilder på datorn. Hur hinner bloggare göra det varje dag? Det kan jag inte förstå.

Min sambo är lyrisk över braskaminen. Vi proveldade första gången igår. Han kunde ju inte hålla sig till julafton, såsom jag föreslagit. Det lyste så fint. Vår dotter var också imponerad av den fina elden.

Idag plockade jag fram julklapparna och satte dem på ett bord, för att de skulle få vara i fred. Men så ville jag ju ändå visa vår dotter alla de fina paketen.
-"Titta vad fina paket det finns här. Med snören också. De skall vi öppna på julafton".
Jag hinner bara sätta mig i soffan så kryper damen iväg till julklappsbordet och börjar riva i paketen och snörena. Ett paket har hon fått hål på.
Nåja, fem dagar kvar. Månne paketen klarar sig till julafton ändå. Jag vill ju titta på de fina papprena iallafall. Jag hör ju till den kategorin människor som tycker att utsidan är viktigare än innehållet. Paketen skall vara vackra att se på. Så vackra att man inte vill öppna dem genast.

onsdag 14 december 2011

Luciadagen

Igår råkade jag ha lite tur och fick se flera lucior både stora och små. Här besöks Närpes vuxeninstitut av Närpesbygdens lucia Antonia Bondén . Lucia med följe sjöng jättefint och vi hade en stämningsfull Luciamorgon på skolan.



Trots att jag köpte ny kamera i januari så är jag inte nöjd med bildkvaliteten. Det går bara inte att ta fina bilder i mörker. Så denna bild är 1 av typ 25 försök till en vettig Luciabild.

Titta på TV

Både jag och min sambo ser mycket på TV. Vår dotter verkar gilla samma sak. Dock är det nog själva TV-apparaten som är kul, inte "Pengarna på bordet". Fast iofs lär väl nog pengar bli kul också om några år.


 Vår dotter vet mycket väl att hon inte får klättra upp på lådan och klappa på TVn. Men då mamma inte ser på efter otaliga nej, så ser hon sin chans iallafall.




Påståendet löd: Var i sverige säger man "1 promille kan inte ha fel". Svaret var Vingåkers befolkning som är 1 promille av Sveriges befolkning, nåt på 9000 personer.

torsdag 8 december 2011

Den första julklappen

Idag anlände den första julklappen i ett paket med posten. Det var ett jättefint paket för hela familjen. Jag fick en fin bok. Min sambo såg ut att vara intresserad av chokladen. Men vi sparar den till jul.  Karln i huset påpekade att den mjuka gröna kramisen kallas rokka. Så nu vet vi det. Det är en typ av plattfisk.
Stövlarna passar alldeles utmärkt till de små 10,5cm långa fötterna. Bildbevis på att de nu är provade kommer här . . .


Det finns en lapp också. Den är nog bäst. Kanske ätbar.


Bara jag inte behöver stiga upp så går det väl an.


Jag står inte självmant med stövlar på fötterna, bara så ni vet.


Dessutom kan vi nu tillägga att tjejens rum är tapetserat. Hurraa, det går framåt. Idag blev även köket klart. Bara vårt sovrum kvar nu.

måndag 5 december 2011

Dagens julfest

Idag var det sista föräldra-barn träffen för i år. En vanlig träff förutom att det var jultema, med jultårtor, pepparkakor och julklappar. Det bästa med julklapparna är ju nog utsidan än så länge. Snöret går att dra i och bita i. Pappret kan rivas i. Så ävenom lilltjejen var trött och på väg till att somna så blev det ändring på det.


I paketet fanns en fin liten mugg med Nalle Puh bild på. Den sparar vi tills tjejen blir lite större och kan dricka ur den själv.

Ljuset i tunneln

Vi börjar se ett ljus i tunneln gällande renoveringsprojektet.
Från att det har sett ut såhär . . .


Med en enorm oreda . . .


Med ett hål i golvet . . .


till att det blev en braskamin. . .


men ännu samma oreda . . .


till att den blev klar.


Faktiskt blev den riktigt fin till slut.


Nu är det städning och tapetsering som återstår.

Tio månaders rådd

Tjejen har blivit tio månader och visar mer än nånsin envishet och upptäckarglädje. En hel del förstår hon nog. Hon vet precis vad mamma inte vill att hon skall göra. Men då det är så roligt. Riva sönder tidningar är så jätteskoj. Sedan tar hon en tugga, kanske för att se om det är någon ny smak.



När det gäller riktig mat är det svårt att äta mat med bitar i. Det vill fastna i halsen och hon hostar och sen kommer det ut tillbaka. På rådgivningen gav de förslaget att man kan ge en tallrik med mat i bitar så att hon själv kan plocka i sig. Så här gick det då när hon själv skulle äta kokt potatis- och morotsbitar.


Lite hamnade i håret, men det mesta på golvet. Kanske två bitar kom i munnen. Men intressant var det. Någon nytt att testa på.


Därefter går det att rådda ännu mera. Mammas kappsäck är intressant och likaså att plocka runt kläderna.

Det här är nog favoritsysselsättningen det, att plocka grejer i all sköns ro, utan att någon säger nej eller lägger sig i.

En lördag på IKEA

Tidigt i lördags steg vi upp. Tidigt betyder halv 6. Dagens program var en resa till IKEA i Raisio, utanför Åbo.
Till Raisio kom vi ca 11.15. Först besökte vi Biltema. Pappan i familjen hade en lång shoppinglista till en av hans favoritbutiker. En hel kundvagn full körde vi ut.
Vid ca kl.13 traskade vi iväg till IKEA för att äta köttbullar med mos. Därefter blev det dags att beta av den shoppinglistan. Tjejen hade verkligt gott tålamod till ca kl.16. Sen blev det tråkigt att sitta i vagnen. Tag själv lagret var trist tyckte hon. Där tillbringade vi mer än en timme.
Med hela vagnen full med Antonius korgar sådär 60 stycken, Trofastbyrå, Brimnes sänggavel, mattor m.m begav vi oss iväg hemåt vid kl.18.30. Hemma var vi igen ca 23.20 på kvällen.






torsdag 1 december 2011

Buzzador söker igen

Inför våren 2012 är det många spännande företag som är intresserade av att göra kampanjer med Buzzador. Just gravida, bebis- och småbarnsföräldrar samt tonåringar är alltid en eftertraktad målgrupp - dels för att Buzzador  har många kunder inom just barnsegmentet, och dels för att bebisar tenderar att sluta vara bebisar efter ett (alldeles för kort) tag och tonåringar blir vuxna. Det är därför Buzzador behöver ständig "påfyllning".

Därför hoppas jag att just DU vill bli en Buzzador.

Just nu önskar Buzzador nya buzzadorer som är gravida samt föräldrar med småbarn födda mellan 1. januari 2011 till och med 31. december 2011och tonåringar födda mellan åren 1994-1997. Men alla kan naturligtvis ansöka om att få bli buzzador, ävenom man inte tillhör dessa kategorier.

Gå in via denna länk och läs mer om vad det innebär att vara en buzzador. Så kan du också registrera dig på samma gång http://www.buzzador.com/?refstr=Mowiz

Jag är en buzzador, vilket innebär att jag testar nya produkter och diskuterar dem med mina bekanta. Jag är bara med i de kampanjer jag själv vill vara med i. Det är kul att vara en buzzador och jag trivs med det.