header

header

torsdag 30 augusti 2012

Air wick

Äntligen har jag fått ett erbjudande från


 som jag verkligen kan tänka mig att buzza. Det har gått flera månader utan buzz nu. Bara erbjudanden som inte riktigt lockat eller passat mig. Men detta skall väl va nåt för badrummet. Nämligen




  Förhoppningsvis får jag vara med i kampanjen också. Jag missade att anmäla mig för det glutenfria mjölet så. Det hade kunnat vara intressant också. Men nej, jag har ännu inte internet i mobilen så jag kollar inte min mail varje dag.
Jag hoppas nu på att få vara med och testa dessa två dofter


Wish me luck!

söndag 26 augusti 2012

En vecka går så snabbt

Det var inte länge sedan det var måndag, tyckte jag. Veckan har gått så snabbt. Vi har haft program varje dag denna vecka.
Måndag plockade vi bär hos mor och far. Min far tankade bilen min, handlade åt mig och tvättade min bil riktigt ren. På kvällen hade jag min seniorgympa kurs. Alltid lika roligt!
Tisdag hade vi besök av lilla Ivar och hans mamma. Jag har även börjat ta upp potatis ur landet. Det lär ju ta tid eftersom vi gör det för hand.
Onsdag var loppis öppet. Vi var även på cykel till bybutiken.
Torsdag var vi och hälsade på de små söta tvillingarna här i byn. Lite har dom ju nog växt sedan jag såg dem sist. Men min dotter såg dem för första gången. Hon blev väldigt förtjust i dem. Möjligen trodde hon att det var två små dockor, som låg och sov. :)
Dock slutade inte veckan lika trevligt. Min far fick en stroke i fredags och tillbringade dagen på Vasa Centralsjukhus. Dock ansåg dom att han klarade sig så pass bra att han kunde återvända hem samma dag. Trött känner han sig. Proppen hade "gått genom" såg de på magnetröntgen. Så med blodförtunnande medicin borde han nu bli bra. Men det är förståss tråkigt ändå. Nu då han längtar efter att få tröska och ta upp potatis. Få se hur det blir med det. Tur att jag är vårdledig och kan hälsa på, på dagarna iallafall. Ett besök av barnbarnet piggar alltid upp också.
Igår tog jag upp mer potatis och nu är det dags att snart gå och öppna loppiset för sista söndagen denna höst.


Tjejen med en mjuk kisse vi köpt på ett loppis


Paja paja mjuka kissen


Även vår egen utekatt blev intresserad av vad detta var för ett djur.

lördag 18 augusti 2012

Loppis nyheter

Nu är borden påfyllda. Kom och fynda!

Gårdsloppis i fd Wahlroos bageri
Vasavägen 1406, Övermark

Onsdagar 18-20
Söndagar 12-15

3 euro


1 euro

Kanna och koppar

Hängare 1 euro

Bilarna, Nasse och filmen 1 euro/st


2 euro/st

ugnsgaller 50cm (skruvar med) 15 euro

2 täcken, normalbredd 1 pers

ljus

Pentikask 2 euro

Power Truck Show 2012

En heldag i Härmä lördagen den 11 augusti 2012. En bild säger mer än 1000 ord så jag skall inte vara långrandig. Titta och njut av de fina konstverken. Det var iallafall det som jag tittade på. :)


150 olika fordon tävlade







Den här nr 39 röstade jag på






Potatis bilen

Den här hoppade över en buss

Det här sades va en fin motor




Duktig tjej som knappt gnällde alls på hela dagen. Det var så mycket att se.

 Den här Härmä bilen röstade jag också på. Man fick rösta på två olika.
Fint tycker jag.


Tjejens favoriter, Pippi och Ville Viking. Hon stod som paralyserad och bara stirrade på dem.


Så träffade hon sin gudfar och jag fick en fin bild av dem.

Miss Power Truck kandidater

Den fina nöjesparken i Härmä gick vi förbi på väg tillbaka till bilen.

Läs mera om Power Truck Show 2012 och vilka som vann


torsdag 16 augusti 2012

Vardag igen

Pappa i familjen började jobba igen i måndags. Nu är det vardag igen. Jag trodde att vår dotter skulle ändra dygnsrytmen efter pappa och börja stiga upp kl.7, men det har hon inte gjort. Vi sover till 8.30. Det är skönt, visst. Men vi får inte så mycket gjort på dagarna. Frukost och lunch sitter i ett nästan.

I måndags var vi och vandrade i lite butiker i Näsby + Halpa Halli. Sen bar det av till mormor och morfar. Vi fick där besök av några släktingar från USA. Sara och Jim som bor i Oregon och Kalifornien. Min mamma fick en fin godisask avbildad Kalifornien. Jag borde ha tagit foto på den, men det får bli en annan gång. Släktingarna blev dock förevigade på några bilder. Å nej, mina föräldrar förstod inte vad dom sa på engelska. :)
Vad vi gjorde i tisdags minns jag inte längre. Det var knappast nåt speciellt. Både måndag och tisdag har vi varit ute på cykel på kvällarna. Jättefint väder har vi haft.
Onsdag var mor och dotter till Teuva. Det är lärorikt att se grannkommunerna ibland. Länge sedan sist jag var dit. Det var nog innan ABCs etablering där.
Idag har vi endast besökt "min skola". Men det var nog tillräckligt för idag. Tjejen hann trycka på många tangentbord.

Ikväll har det regnat och pappa hölls inne med tjejen. Jag har tvättat tre maskiner och sytt en gardin av Barbapappa-tyg till tjejens rum. Å hon sa "Barbapa". Äntligen börjar det komma lite ord.
Tidigare i veckan har jag hört "jobbajobba" och "piopää, piopää, piopää". Vad det senare betyder vet jag inte helt. Men jag tror lite på "hjälpa". Ett tredje ord är "mia" eller "miamio", som betyder "jag, jag vill ha, min, mitt, mina"

Hon är sen med att börja prata tycker jag. Men motoriken är det inget fel på. Snabb och fiffig som bara den.

Bilderna: Slappa framför TV:n efter lunchen.


lördag 11 augusti 2012

Bilderna


Det hjälper tydligen att skriva och klaga till Sonera. Nu är vår internetanslutning snabbare igen. Bilderna jag skulle sätta igår.

En fjäril på tån. I måndags fick jag fotvård, målade naglar och fjärilar med pärlor på.




Min dotter äter blåbär. Just sånt här klottande gillar jag inte alls. Om helst de där blåbären skulle gå in i munnen direkt och stanna där.


Egen skörd är bäst. Våra zucchinis har växt till sig.


Helgens evenemang. En heldag i Härmä skall det bli.

fredag 10 augusti 2012

Ljuvliga soliga fredag

Internet vill inte samarbeta denna vecka. Vi borde ha 8 MB näthastighet. Nu då vi kollade hastigheten gick det inte ens på 1 MB. Det är dåligt Sonera :(
Därför har jag inte fått in några bilder. En uppladdning av endast en bild tar flera minuter, om det alls går. Jag försökte idag igen men efter en halvtimme gav jag upp. Så inga bilder idag heller.

Men en fin och solig fredag har vi. Trevlig helg :)

måndag 6 augusti 2012

Gårdsloppis fortsätter

Gårdsloppis

i fd. Wahlroos bageri, Vasavägen 1406, Övermark
fortsätter ännu i augusti (och möjligen i september)

Onsdagar 18-20
Söndagar 12-15

Annons på findit.fi     www.findit.fi/sve/340016.htm

Vi är så nöjda över att ha haft så många besökare och fått så god respons. Vi har fyllt på borden med mera grejer. Så ännu har du chansen att komma på besök.


Eftersom vår internetuppkoppling är väldigt slö idag så kommer fler bilder nån annan dag.

fredag 3 augusti 2012

Full fart hela dan

Idag har det verkligen varit full fart på tösen. Hon vaknade kl.6 imorse. Jag hade hoppats på kl.8, men nej. Klockan 7 gav jag upp och steg upp med henne. Gröt skulle hon inte ha. Gaaah . . . då hon inte äter nånting. Hon har inte tid att äta, gnäller, kastar mat i golvet.
Vi var till Pörtom och hämtade ett paket på servicestationen. Tre flaskor Head & Shoulders gratis från Pampersklubben. Tösen somnade redan på vägen så vi tog en paus hos Eva. Hon sov där i deras säng i all sköns ro. Därefter har det varit full fart. Mormor kom vid 16-tiden tack o lov. Skönt att inte behöva strida med maten. Mormor tog den striden och damen åt förståss mycket mer än vad hon annars gör.
Dock var nog mormor nöjd kl.20 då hon fick åka hem. Det är väl det bästa med att ha barnbarn; Du behöver inte ta med dem hem.
Efter en timme bus och skratt med pappa så slocknade hon kl.21.30. Nu hoppas vi på en lååång natt. *hoppas hoppas*

Jag har varit på vårt loppis ikväll. Full rulle var det. Folk kom mer och mer. Roligt!
Under tiden har min sambo byggt klart katt-huset. Just nu sätter han det på plats. Bild kommer nån dag då jag orkar och hinner tömma kameran. Sen är det att försöka locka in katten dit också. Det lär nog bli en utmaning. Vad jag har för erfarenhet av katter och burar är att det är inte så där jättehejsan att vara instängd i en bur. Nu kan hon visserligen själv gå ut och in. Men jag tvivlar på att hon kommer, i första taget, att sätta sig och se ut genom sitt fönster. Snarare lär hon väl sitta på taket.

En mjuk kattkorg borde vi köpa till henne. På Yttermark loppis såg jag en hundkorg. Men jag antar att den hade luktat hund, så det var ett osäkert kort. Vi får ta till styrox till att börja med. Det är inte så kallt nu ännu heller.

Ikväll missar jag andra filmen "Systrar i jeans". Hoppas jag nån gång tar mig tid till att se de filmerna.

torsdag 2 augusti 2012

Dagen till ända

Å vad det är svårt att sätta en rubrik ibland. Det känns som bara fånigt och dumt egentligen. Det finns ingen rubrik som kan beskriva en hel dag då det hänt en massa olika saker. Jag kunde sätta samma rubrik som igår, eller hoppa över den egentligen.


IDAG

Vi fick en ny elmätare. That's it
Vi åkte till Lidl och handlade mat och blöjor för ca 70 euro. Jag har blivit inspirerad av Kakkakaffes budgeträkning.
Sambon målade ett tak. Sedan började det regna.
Vi fick tv-kanalerna tillbaka. Kabelnätet är bra . . . då det fungerar.
Jag socialiserade i Gårdsloppis i två timmar. En del människor vågade sig ut i regnet så jag fick bl.a träffa mina nya engelska grannar. Det roliga är att det är tre barn i familjen. Det är alltid roligt med fler barn i byn. Det är bra för skolans fortlevnad, har jag alltid sagt. Å butiken. Tack o lov att vi har en butik som är öppen till kl. 18 måndag till lördag. Alla byar har inte det. Så fler barn till byn bara.
Min dotter sover. Ja, äntligen somnade min dotter kl.21.25. Idag sov hon 1h och 15 min på dagen. Jag förstår inte hur andras barn kan sova 4h eftermiddagsvila och ändå somna i vettig tid på kvällen.


Jag läste idag på Vbl att hotmail skall stänga. Eftersom det står på Vbl så tror jag väl på det denna gång. Suck . . . jag har massor av e-postmeddelanden sparade på hotmailen. Skall jag nu spara över dem till en annan e-postadress eller trasha. Kan man få spara sitt konto eller blir det faktiskt avslutat? Hmmmm . . . kanske jag borde läsa de där infobreven som kommer från hotmail istället för att alltid direkt ta bort dem.

onsdag 1 augusti 2012

Semesterdagarna bara går och går...

Idag var det lite kallare igen. Det blåste kallt. Jag hade inte tagit med mig någon jacka då jag åkte till Skärgårdsloppis vid Fagerö i Rangsby. Men det var mycket folk där, trångt och massor av grejer, så varmt blev det nog ändå.
En barnvagn hittade jag innanför dörren. Det var just en sådan som jag sökt efter, med mugghållare och stort förvaringsutrymme under vagnen. Denna var även till ett billigt pris. Tyvärr var den blå, vilket gör att ännu fler i fortsättningen frågar mig "Är det en flicka eller pojke". Men det är en fin blå färg på vagnen, så jag tror nog att min lilla tjej gillar den ändå. Hon var jättenöjd då hon provsatt i den hemma på gården.
Vår Chicco Liteway är härmed till salu. Det är en utmärkt vagn att ha med sig på resan, på båten, i flyget. Den är liten och behändig och tar minsta möjliga plats, som en vagn kan ta, i bakluckan.

Carena Easy svart, men den jag fyndade var klarblå.
Lite andra fynd släpade jag runt på också innan jag beslöt mig för att ställa mig i den långa kön. Dock gick det väldigt snabbt framåt i kön, trots att den var lång. Så det var värt mödan. Jag kom hem med en docksäng och leksaksdammsugare som vi kommer att spara till julen eller 2-års dagen. Barn måste inte få nya julklappar, det går bra med begagnade också. Lika så glad lär hon bli ändå. Böckerna jag köpte är hon ännu för liten för, så dom lär också bli sparade ett tag framöver.
På Skärgårdsloppisen träffade jag bloggkändisen Kakkakaffe och hennes tre bedårande söta barn för första gången. Läs Evas blogg Kakkakaffe här.

Min sambo har påbörjat takprojekt nr 2. Det är att tvätta, slipa och måla taket på garaget. Första semsterveckan höll han på med husets tak. Andra semsterveckan gick ganska långt åt till mitt loppisprojekt, Gårdsloppis i bageriet. Nu är det alltså nästa tak i tur. Men just nu är han ute och designar ett katt-hus. Vår ute-katt vid namn "kisse" skall få en koja till vintern. Vår dotter skal jämt och gräva i kattens mat, så det är bra att få upp den i kojan. Detta katt-hus kommer alltså inte att vara i markhöjd utan snarare så att Kisse får lite översikt över gården.