header

header

torsdag 19 mars 2015

Underbara vårnyheter!

         

De här fina och färgglada regnjackor (två första) och vårjackorna (de två senare) kommer från märket Maxomorra. Vind - och vattentäta, tejpade sömmar och avtagbar huva. Vattenpelare på 10000. Dessa finns nu hos Riemuli.

Dessutom jättesnygga regnbyxor i liknande färger för endast 29,90 e. Dessa har Maxomorra loggan på axelbanden. 


  



Rosa regnbyxor är inte rosa särskilt länge hos oss. Jag har insett att svart är en bra färg. Visst blir svart också smutsigt. Men på något vis så gör det inte lika mycket. Svart får man smutsa ner. 


Alternativt kan man matcha en pigg jacka med dessa regnbyxor från Polarn och pyret, även de för 29,90e. Med vattenpelare på (över) 8000. Gummistövlar i liknande färger för 27,90e.



Kurahousut 74-92 (kerros 3)   Kumisaappaat 20-24

lördag 14 mars 2015

Vardagsbilder från februari till mars

Det är länge sedan jag tömt kameran och uppdaterat här på bloggen. Lillasyster blir snart 10 månader. Hon är 71 cm och 7,5kg. Hon verkar bli lång och smal, hon också. 

Hon uppskattar att få leka med sin storasyster.




 Frukost. Storasyster läser tidningen. Speciellt matbutikernas annonser intresserar.


Då storasyster skall åka till farmor vill hon klä sig fin. Lite muffins med lakritssås och lakritsströssel har farmor och farfar också fått. Eller kanske någon i grannhuset åt upp dem ?

Lillasyster äter med god aptit. All mat är hemgjord och till största delen ekologisk.


Storasyster har firat och haft kalas i två månaders tid. Hesa-gudmor och Jeppo-gudfar har varit på besök. Här myser storasyster i soffan med gudfar. De ser på "Familjen annorlunda".


Storasyster har varit på 4-års kontroll till nya barndoktorn. Riktigt bra gick det. Som belöning blev det lunch med pappa och ett besök på Lidl. Hon hade fått en peng av mormor att köpa någonting för. Hon valde en Mumin dvd, en munk och blinkande sommarskor.




Arne Alligator i Närpes idag

Ibland kan man ha nytta av att ha tecknat försäkringar i ett speciellt försäkringsbolag. Nu i veckan fick vi nämligen fribiljetter till Arne Alligator konserten i nya Mittistan huset i Närpes. Det var första gången som vi idag besökte den nya fina salen som även fungerar som biosalong.
Vi kom redan 20 minuter före klockan 14 så jag var osäker på ifall storasyster verkligen skulle orka hela konserten ut. Dessutom har hon alltid varit mycket rädd för maskotar. Hon har aldrig vågat gå i närheten av vare sig Mumin, Wasalandia Walle, jultomten eller Serla ekorrar. Men det gick över förväntan.




Hon var riktigt engagerad hela showen, som varade en hel timme. Hon ville inte gå ner till scenen och dansa med de andra barnen MEN hon ville själv krama Arne Alligator, till och med TRE gånger så att mamma skulle hinna fotografera. Hon ville bestämt ha en t-shirt med alligatorn på. Det kunde hon få som belöning för att hon vågade krama. Det gick hur bra som helst att vara på konsert. 



 Nu vågar vi nog åka till Leos Lekland i sommar. Månne inte hon kramar lejonet Leo också. Jag tror att hon har förstått nu att det är en människa inuti den där dräkten. Hon sa något om det idag. "Det var ju en gubbe". Ja, och då är det ju inte så farligt.

Här kan du läsa mera om Arne Alligator och djungeltrumman.

http://www.arnealligator.fi/

http://sv.wikipedia.org/wiki/Arne_Alligator_%26_Djungeltrumman


söndag 8 mars 2015

Scanning av kroppen

Jag har länge funderat på vart jag skall åka. Det finns flera alternativ. Men då jag såg annonsen på Vasabladet om rabatterat pris, dock ändå 95 euro, så valde jag Vasa Wellness och Helena Hemming. Under tiden som storasyster och sambo plaskade runt på Tropiclandia och mormor var hemma med lillasyster så fick jag en stund egen tid.

Sedan hösten har jag haft mycket besvärligt kliande utslag på händer och armar på grund av atopisk hud. Men det måste ju bero på något annat än atopisk hud tyckte jag. Det måste bero på vad jag äter. Vår trevlige apotekare tittade på mina händer och armar en gång och sa att det är livsmedelsallergi för att utslaget är just där nervbanorna går. Så hade han en lång utläggning om det. Jag minns inte desto mer. Han borde ha skrivit ner det åt mig. Åtminstone fick han mig att börja använda HPA-Lanolin. Det har fungerat bra att använda runt munnen.

Jag har prövat alla möjliga salvor men utan resultat. Helosan fungerar ganska bra. Just nu prövar jag med avokado olja som jag fick tips om häromveckan.
Storasyster i familjen har också haft utslag runt munnen men det blev helt bra då vi förbjöd citrus och choklad. Nu har hon knappt några utslag kvar.
Citrus reagerar jag också på. Gluten och alltför mycket mjölkprodukter tror jag också att jag reagerar på. Jag har använt MSM i 3 månader, men slutade då jag inte tyckte att det gav något resultat angående huden. För två veckor sedan slutade jag äta choklad. Men det hjälpte inte ändå. Jag har före scanningen endast ätit en tablett Helavit per dag och en tablett Kalcium/D-vitamin (500mg/ 20 mikrogram).



Så igår var jag på kroppsscanning på Vasa Wellness i Vöråstan, Vasa. En kroppsscanning går till så här. Det var mycket intressant. Resultatet visade att det mesta var helt normalt eller helt bra. Men några brister har jag gällande mineraler och vitaminer.

Utdrag av resultatet:
-Livsstilstal = 23 ( 7-30) ju närmare 30 dess bättre. Brist på motion
– Tjocktarmens slemhinna… lätt inflammerad,tyder på känslighet mot gluten.
– Ta 1 asidophilus till natten. Håll bort gluten så gott det går,samt socker. Choklad.
– PH-värdet = aningen på surare sidan,citron ,bär,mörka grönsaker balanserar samt Phytolife är toppen.
- Natrium/Kalium balansen… för mycket natrium i kroppen...minska på saltet och drick mera vatten. Använd jodiserat salt.
- VITAMINBRISTER: B12+folsyra..Ta 3 tabletter per dag efter måltid,låt smälta under tungan.
- MINERALBRISTER: zink, mangan, jod, svavel
Ta Mistify femdubbelt vad som står på flaskan,alltså ca 2dl/dag med tanke på atopisk hud. Zink 2 tabl/dag. Förvara asidophilus och Mistify i kylskåpet.

Detta Mistify som hon rekommenderade åt mig smakar som saft. Det innehåller mycket antioxidanter. Jag köpte en flaska som prov. Hon rekommenderar 4 flaskor per månad till mig. Flaskorna kan beställas via internet från USA och kostar över 30 euro per styck. Det måste finnas ett billigare sätt att få i sig mycket antioxidanter. Mistify menar hon är det bästa som finns. Men jag kan nog nöja mig med det näst bästa också. Något förslag? Vad använder du själv?




Asidophilus tabletterna hon sålde var också väldigt dyra. Men skall vara de bästa. Något annat icke syntetiskt förslag till mig?


Uppföljning rekommenderar hon inom 3-4 månader. Inom ett halvår ger hon uppföljningen till priset 65 euro. Jag tyckte att Helena Hemming var mycket kunnig och trevlig. Jag ångrar inte att jag prövade på detta. Jag rekommenderar alla med diverse små krämpor att åka och göra en kroppsscanning. Passa på just nu i mars då Vasa wellness har rabatterat pris. Vilka livsstilsförändringar du sen gör är alltid upp till dig själv.