header

header

söndag 26 juni 2016

Midsommar

Vi har grillat, ätit, badat, klippt gräs,sett på TV och bakat. Midsommar är som alla andra helger. Men det har varit soligt och fint dygnet runt nästan. Det är det speciella med midsommar här uppe i Finland.

Det är svårt att få barnen att äta lunch och middag. Så detta är ett försök till att få dem att äta bättre. Mycket grönsaker, frukt och smoothies fungerar alltid. Storasyster äter inte kokt eller stekt ägg. Men lillasyster tycker om ägg. Storasyster har själv valt vad hon skall ha på sin tallrik. Tonfisken fick jag nog äta själv.






Midsommarfina



Bad på terrassen



Grillat till middag




Några goda kakor har jag gjort. Detta är ingen vanlig chokladkaka. Det är en kaka på svartbönor och helt utan mjöl. Jag smakade på kakan för första gången på ett barnkalas. Jättegod!
Oerhört god blev den jag gjorde själv också. Jag använde detta recept men satte bara hälften av kakaopulvret och inget palmsocker (kokssocker) alls. Jag använde dadlar och honung som sötning. Kakan blev riktigt saftig och god. Dessutom hälsosam. 




 Det här är resterna av banankakan jag gjorde tidigare (igår). Flera bananer, ägg, kakaopulver, kokosolja och massor av kryddor består den av. Jag hade ingen mald nejlika så jag mortlade hela nejlikor. Det blev inte lika bra. Bitar av nejlika bränner i munnen då man äter kakan. Men hälsosam är den garanterat.


söndag 12 juni 2016

Kalas och pyssel

Strasyster har fått äran att vara på flera kalas nu i vår. Den 22 maj var det ett 5 års  kalas och samma dag lillasysters 2 års kalas. Förra söndagen den 5 juni var det återigen ett 5 års kalas som både storasyster och lillasyster deltog i. Idag, den 12 juni blev det ännu ett 5 års kalas för storasyster.


Kalaspyssel. Alla prinsessor pysslade kronor förra söndagen. Mycket duktiga tjejer som pysslade en lång stund för att få sina kronor klara.



Idag har storasyster fått rita på asfalt på kalaset. Det var mycket roligt. Det fortsatte hon med hemma. Här är storasyster efter kalaset med sitt godishalsband som hon fått. Sådana halsband fanns redan då jag var liten. Elsa-flätan har hon ofta på sig.





En katt och Next Jet




Lillasyster fick också pröva på att rita på asfalten hemma.